Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » Blog Archive » 30 Augustus 2008 – Zwemmen Eemhof

30 Augustus 2008 – Zwemmen Eemhof

Een week of 2 geleden was je er ook al geweest met opa en oma en dat vond je dus helemaal geweldig. Je ging zoals je kan lezen als een razende tekeer en wist niet van ophouden. En maar spelen en spelen en toen je thuis kwam was je helemaal kapot! Je kon geen boe of bah meer zeggen.

Omdat papa en mama het toch ook wel leuk leek om daar een keer te gaan zwemmen en het met je broertje nu ook kan (die heeft zijn eerste prikjes gehad). Daarom besloten we om vandaag daar maar eens heen te gaan. Dit hadden we natuurlijk wel eerder al besloten want je moet reserveren.

Het leek opa en oma dan ook wel weer erg gezellig om ook mee te gaan. Dus wij met 2 auto’s die kant op. Lang rijden is het gelukkig niet. Als we genoeg fietsen hadden gehad had het ook op de fiets gekund.

Bij het zwembad aangekomen gauw de auto geparkeerd en richting de kleedhokjes. Het was erg druk, dus het duurde wel even voor we een geschikt kleedhokje hadden gevonden. Je broertje was namelijk ook mee en die kan nog niet in een groot kleedhokje. Dat is een beetje erg onhandig om hem daar om te kleden. Dus we moesten even wachten tot er een gezinshokje vrij was.

De warmte sloeg je ook gelijk in het gezicht, was wel even heel anders als buiten. Een warme deken sloot zich om je heen en het zweet brak je gelijk aan alle kanten uit. Belangrijke zaak dus om zo snel mogelijk die zwemkleren aan te trekken en het water in te gaan.

We begonnen met een plekje zoeken om even lekker te kunnen zitten op de momenten waarop we niet zwommen. Groot voordeel is dat je daar gewoon zwembandjes hebt, kinderstoelen en wat al niet meer. Zo ook een box waar je broertje in kan liggen als we even zitten. Dat is dus echt wel ideaal.

Nu was het natuurlijk tijd om lekker te gaan zwemmen. Omdat papa en mama er nog niet waren geweest kregen we eerst even een rondleiding van opa en oma. Daarna begonnen we bij het golfslagbad. Heerlijk water en je vond het al gelijk lekker. Alleen toen de golven weer kwamen had je het wel gehad. Dat vond je toch nog niet echt prettig. Opa en oma hadden dat ook al voorspeld. Op naar het volgende onderdeel. Het babybadje met super lekker warm water waar toch ook aardig wat volwassenen zaten te ontspannen. Daar was ook een glijbaan waar je gelijk weer vanaf wilde. En weer de trap op en weer van de glijbaan.

Erg leuk voor je natuurlijk maar papa en mama wilden toch ook wel even verder kijken. Dus doorgelopen naar een hele steile helling. Als je daar vanaf glijd, glijd je daarna nog even door over het water. Erg leuk voor papa en opa, maar mama en oma vonden het maar niets en jij bent er toch nog wat te klein voor. Daarom gingen we daarna gauw door naar het volgende. De glijbanen. Dat leek ons toch niet een heel goed idee voor jou. Je bent er toch wat te klein voor en volgens de voorschriften van de banen mocht het ook niet.

Alleen hadden papa en mama zoiets van tsja, je bent in goede handen toch als je samen met papa van de baan af gaat. Nou dat hadden we beter niet kunnen doen. In eerste instantie vond je het allemaal een beetje eng maar het duurde niet lang en je vond het helemaal geweldig. In eerste instantie gingen we natuurlijk wel van de lage glijbaan af met een klein stukje overdekt. Dat overdekte vond je wel een beetje eng. Het moest ook niet te hard gaan. Het in het water plonsen aan het einde van de baan waarbij papa helemaal onder water ging en jou boven hield vond je echt het einde. Dan begon je te schateren. Papa en mama hadden alleen gedacht dat het na 1 of 2x wel klaar zou zijn. Dat het toch wat te eng voor je was.

Maar toen je steeds zelf de trap richting de glijbaan begon op te klimmen wisten we wel genoeg. Papa en mama hadden je onderschat. Je vond het echt te leuk om maar 1 of 2x te gaan. Natuurlijk wilde je wel dat papa of mama en uiteindelijk ook opa mee ging maar je had wel door dat als je maar gewoon ging lopen het dan vanzelf wel goed zou komen. Dan kwam er wel gauw iemand achter je aan.

De hogere glijbaan vond je wel iets minder leuk, papa zelf vond hem ook niet zo super want de naden van de baan deden behoorlijk zeer op de benen en billen. Dat schuurde als een gek. In de tussentijd waren opa en papa al een keer in de wildwaterbaan geweest en nu gingen papa en mama dat ook eventjes doen. Dat was best wel grappig en soms wel heel erg druk en irritant. Op veel plekken bleven mensen midden in het zwempad hangen en dan moest je nogal moeite doen om ze te ontwijken.

Leuk was het wel en na een paar keer te zijn gegaan leek het papa en mama toch leuk om jou een keertje mee te nemen. Nou dat vond je ook wel lekker. Lekker door die baan roetsjen en heerlijk in het warme water door de buitenlucht die toch niet zo heel warm was. Je werd natuurlijk wel goed vastgehouden.

Nu je eigenlijk alles wel een keer had gedaan was het de vraag wat je wilde gaan doen. Nou dat gaf je wel flink aan. Je begon met eventjes wat drinken bij de spulletjes. Daarna ging je traplopen. De vraag was alleen waar je precies heen ging lopen. Want je kan vanaf daar bij alle twee de glijbanen en de wildwaterbaan komen. Dus de persoon die jou achter aan liep moest altijd maar even afwachten waar we terecht zouden komen.

Geweldig om te zien hoe jij je daar vermaakte. Je bleef maar door ravotten. Steeds weer die trap op en de banen af. Wat een energie voor zo’n klein kereltje. Ondertussen was je in het voorbijgaan nog ff aan het lachen tegen de badmeesters en juffen. Als een echte kleine deugniet! Omdat iedereen wel zag dat jij toch een beetje begon in te storten, ook al wilde je daar zelf nog niet aan toegeven, werd besloten om maar even lekker in het warme water bubbelbad plaats te nemen. Daar kon je eerst ook nog niet helemaal tot rust komen maar uiteindelijk ging je ook lekker rustig zitten en begon je een beetje hangerig te worden.

Niet lang daarna gingen we weer naar huis. Het zwembad ging ook dicht en het was de hoogste tijd. Iedereen was lekker uitgeput van het vele zwemmen en ravotten. Jij hebt een gat in de volgende dag geslapen!

No Responses to “30 Augustus 2008 – Zwemmen Eemhof”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links