Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » 31 December 2008 – Oud en Nieuw

31 December 2008 – Oud en Nieuw

 

Al heel veel vuurwerk gehoord de afgelopen maand. Nou ja vanaf half november was het al raak hier in de buurt. De mortieren en dergelijke hoorde je maar knallen. Dat vond ik af en toe wel iets minder want ik kon er soms bijna niet van slapen. Het maakt ook zo’n herrie en je trilt gewoon bijna uit je bed.

 

Vandaag mocht het natuurlijk en dat vond ik wel erg mooi om te zien. Lekker op de bank staan en naar buiten kijken waar allemaal vuurpijlen en dergelijke de lucht in gingen. Op een gegeven moment baalde ik wel heel erg want ik moest gewoon naar bed toe. Zat net zo lekker mee te kijken en te ouwehoeren terwijl iedereen tv zat te kijken en bezig was met een gek spel opzetten: Kolonisten van Catan ofzo. Ook ging papa nog wat sterretjes afsteken op het balkon. Een heel fel licht maar wel erg mooi om te zien. Die belofte dat ze me straks weer wakker zouden maken vertrouwde ik al helemaal niet. Trouwens het was nog niet eens bedtijd.

 

Dus met veel gezeur en gedram werd ik afgevoerd naar de slaapkamer. Daar werd mijn tv even aangezet zodat ik even wat af kon koelen en zo hoopten papa en mama even een dutje doen. Uiteindelijk ben ik toch heel eventjes in slaap gevallen. Niet omdat ik moe was natuurlijk, maar gewoon omdat ik er toch eventjes lag.

 

Voor ik het wist was het zover. Iedereen was aan het aftellen… 10.. 9 … 8… 7… 6 … 5… 4… 3… 2… 1… GELUKKIG NIEUWJAAR! Wat een gekkenboel in huis. Iedereen eventjes schreeuwen en door het dolle heen. Wat een maffe familie heb ik toch. Daarna werd er gezoend en gelachen. Iedereen gaf elkaar een hand. Nou ja, kussen en knuffelen vind ik ook leuk dus ik deed vrolijk mee.  

 

Daarna ging bijna iedereen met een goed gevuld glas champagne naar beneden. Want in de flat zelf vuurwerk afsteken was niet zo handig. Het bleek wel weer een beetje tegen te vallen hoeveel vuurwerk er werd afgestoken. Eigenlijk waren alleen papa en  opa er met vuurwerk. Ze staken het aan de overkant af maar je kon het toch niet heel erg goed zien vanaf onze verdieping. Eigenlijk wilde oma niet maar ze had dus niet zoveel keus. Samen met mij ging ze naar beneden en vanuit het portiek gingen we naar het vuurwerk kijken. Daar bleken we toch ook weer dingen te missen en ik durfde wel naar buiten.

 

Dus samen met oma heel snel naar de ingang van de kelder gelopen om daar vanaf een veilige afstand overal naar te kunnen kijken. Mama kwam op een gegeven moment ook maar naar beneden om te kijken. Die wilde liever niet want ze vind het vuurwerk maar niets. Als grande finale had papa 1 grote pot bewaard. Toen het overige vuurwerk dus op was werd het tijd voor deze finale. Het was echt een heel mooi stukje vuurwerk waar mama dus helaas niets van had gezien door de overkapping van het portiek.

 

Daarna naar boven gegaan waar ik nog wat mocht drinken en snoepen. Niet lang daarna was het de hoogste tijd om lekker te gaan slapen. Kon ik nog mooi even dromen van al het vuurwerk.

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links