Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » 08 Augustus 2006 – Fotoshoot

08 Augustus 2006 – Fotoshoot

Iedereen denkt natuurlijk gelijk dat het zo is dat mama en papa naar een of andere modeshow zijn geweest waar ook een fotoshoot werd gehouden. Een zaal vol met mooie mannen en vrouwen in allemaal mooie kleren. Nee, was misschien leuk geweest maar nee.
Een collega van papa (ene Karin ) bleek een vervent amateurfotograaf te zijn. En een zwangere vrouw had ze dus nog nooit gefotografeerd. Een studio had ze niet maar hier was wel iets voor te regelen omdat een vriend Fokke van haar toevallig ook fotograaf een studio bezit.
Studio is misschien een groot woord maar het feit is dat hij zijn hele woonkamer steeds leegtrekt en daar dan een achtergrond en dergelijke in ophangt, de lichten plaatst en zo dus een studio bouwt.

Hier konden we vandaag dus terecht. Mama moest eerst druk bezig met alles opzoeken wat ze mee moest nemen. Kleren/speeltjes/haarspul/knuffels/tufdoekie en wat al niet meer. Een hele tas vol in ieder geval. Bij Fokke gearriveerd eerst een beetje kennisgemaakt en toen voorzichtig alles klaargezet. De verlichting allemaal in orde maken duurde het langst want de fotograafjes waren niet snel tevreden. Als iemand het nog interesseerd op welke lichtsterkte (als dat het tenminste betekend) we hebben gefotograveerd zal ik het graag navragen maar verder houd ik me daar buiten.

Het begin was voor mama toch wel erg lastig. Nieuwe mensen, nieuwe houdingen. Heel moeilijk om dan een beetje spontaan en natuurlijk te reageren. Van beide kanten aftasten wat je nu precies wilt laten zien en hoe. Na een tijdje ging het inspelen op elkaar toch een stuk beter en dat is aan de foto’s ook zeker te zien.

Toen kwamen er natuurlijk ook foto’s waar papa ook op moest verschijnen en toen had papa pas door hoe lastig het eigenlijk is. Want als je je hoofd net iets te ver naar voren buigd of naar achteren verpest je het hele effect van de foto. Je kan een foto maken of breken met 1 beweging. Want jij probeerd er leuk en normaal op te staan en op het moment dat de situatie in perfecte harmonie is moeten zij de foto maken.

Karin was een al inspiratie en zat boordevol ideetjes. Die moet je niet teveel met zwangere vrouwen laten werken want het is me toch een slavendrijfster. Papa mocht de hele tijd lekker zitten en een drankje nuttigen terwijl mama op de knietjes moest zitten, dan weer liggen, toen weer staan en wat al niet meer.

Na een paar uurtjes flink doorwerken zat het er weer op. Het was uiteindelijk echt een hele leuke ervaring waar we met veel plezier op terugkijken. Vooral op de foto’s die we hebben. Erg geslaagd.

Fokke en Karin, bedankt!

Klik op het fotootje om naar de foto’s te gaan

Alle foto’s van de fotoshoot gemaakt door Fokke en Karin

 

 

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links