Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » 22 September 2008 – Op gesprek voor school

22 September 2008 – Op gesprek voor school

 

Sinds een paar maanden zit ik nu op de peuterspeelzaal. Daar heb ik het erg naar mijn zin en er zit een basisschool naast. Papa en mama vinden die er wel goed uitzien en omdat er overal wachtlijsten zijn leek het hun een goed idee om daar maar eens voor een oriënterend gesprek te gaan.

 

Vandaag was de dag voor het gesprek met de directeur van basisschool Oud Zandbergen te Huis ter Heide. Een hele aardige kerel die een goed verhaal had en ook erg duidelijk over de hele school kon vertellen. Hoe het er allemaal aan toe ging en wat er van de kinderen werd verwacht. Zo word hier goed gelet op de kinderen die moeite hebben met leren en de kinderen die juist erg goed kunnen leren krijgen de mogelijkheid om wat extra dingen op te pakken. Zodoende blijven ze qua leren gestimuleerd.

 

Verder word er aan de kinderen geleerd om jezelf te uiten. Duidelijk aangeven hoe je over dingen denkt is iets wat hoog in het vaandel staat. Dit zou dus weleens voor problemen kunnen leiden in een thuis situatie waarin ik bijvoorbeeld iets doe wat niet helemaal door de beugel kan maar ik vind dat papa of mama er niet op een juiste manier op reageert. Iets waar je dus als ouder erg van bewust moet zijn. Nu maar hopen dat ze zich hier langzaam op kunnen instellen.

 

Na zo even gepraat te hebben en daarna een rondleiding door de school gekregen te hebben kregen we de brief mee om onze kinderen in te kunnen schrijven mochten we dit willen. De directeur kan er op rekenen dat dit gebeurd. Yahro kan in ieder geval zodra hij 4 jaar is gelijk naar school. Voor hem geen wachtlijst. Omdat Yahro dan een geplaatst kind is en ik al op de speelzaal zit is de kans groot dat als ik 4 jaar ben ook gewoon naar deze school mag. Het geeft me een soort bevoorrechte positie.

 

Dus even afwachten hoe het loopt. Het voelt alleen wel alsof het allemaal zo snel gaat. Nog zo klein en dan moet je al gaan nadenken over dit soort dingen!

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links