Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » 01 Oktober 2010 – Vakantie /oma / 1e schooldag / verjaardag

01 Oktober 2010 – Vakantie /oma / 1e schooldag / verjaardag

Een paar maanden is het heel erg stil geweest op mijn pagina. Normaal gesproken kwam er wel vaak eens een nieuw berichtje of foto’s op mijn website te staan. De updates hebben even stil gelegen. In eerste instantie zijn we lekker op vakantie geweest. Even 2 weken helemaal niks aan ons hoofd. Opa en oma waren er ook en dat was heel erg gezellig. Oma was echt helemaal gek met ons. Yahro en ik gaan altijd wel naar haar toe, die kunnen natuurlijk lopen en vliegen zo het hele veld over. Speciaal voor Viënn komt oma bijna iedere ochtend even langs. Om haar even wat aandacht, een knuffel en een dikke kus te geven. Mij noemt ze altijd: “Opa’s kindje”. Dat klinkt niet zo lief maar het komt gewoon omdat ik van jongs af aan altijd al naar opa trek. Als ik naar opa en oma bel en oma neemt op vraag ik altijd naar opa. Opa is echt mijn vriend. Daarnaast word ik wel vaak een wervelstorm genoemd. Zelfs de drukste kindjes van de opvang bij opa en oma lijken rustig vergeleken met mij.
Oma kijkt altijd heel erg trots en blij naar me. Ze is heel erg trots op haar kleinkinderen. De jongens vind ze ook geweldig maar die trekken duidelijk meer naar opa toe, daarom heeft ze toch net iets meer met Viënn. Die heeft opa nog niet “verpest” zoals zij dat zegt. Met opa kunnen we lekker mee ravotten en stoeien. Ik vind oma wat dat betreft veel fijner, zet me op haar schoot neer en ik blijf zo uren zitten. Lekker om me heen kijken en af en toe even lekker knuffelen. Wat wil een kind nog meer?

17 Augustus was het zover, ik moest voor het eerst naar school. Dat was best wel een beetje heel erg eng. Op zich had ik er ook wel zin in maar het is allemaal zo anders. Gelukkig mochten papa en mama me gewoon in de klas brengen. Dat vond ik wel heel erg fijn en aan alle ouders te zien vonden die het geloof ik ook wel fijn. Het mag nu nog dat ze mee naar binnen gaan maar binnenkort is het de bedoeling dat ze me bij de deur uitzwaaien en ik alleen ga. Dat word nog wat want ik kan nu mijn schoenen en jas nog niet goed zelf uitdoen.

Jah het was een pittige eerste week en ik was ook echt helemaal kapot als ik om 14:45 uit school kwam. Af en toe had ik het er ook wel heel erg moeilijk mee dat papa en mama me op school achter lieten. Bij het raam zwaaien hielp dan wel een beetje en gelukkig ging het wennen best wel snel. Er zitten dan ook een boel leuke kindjes bij me in de klas.

Helaas gebeurde er op 21 augustus iets waar niemand rekening mee had gehouden. Veel krijg ik er niet van mee en onthouden zal ik het zeker niet maar ik denk dat mijn papa en mama het wel voor me opschrijven.

We zaten lekker met zijn allen (papa / mama / Kaye / Yahro / pake / beppe / Harma / Guido / Rianne / Germ) in Zandvoort. We hadden feest want pake en beppe zijn op 22 augustus 2010 al 30 jaar getrouwd en om dat te vieren gingen we lekker een weekendje weg.

Vrijdagavond aangekomen en de sfeer zat er goed in. Zaterdagochtend gingen mama, beppe en tante Harma samen even een boodschapje doen. Op dat moment kreeg ze verschrikkelijk nieuws. Oma was overleden. Ze was bij ome Michael en Crissie blijven slapen in Baarn. Na een hele gezellige avond ging iedereen lekker slapen. Helaas werd oma niet meer wakker.

Ik bleef met mijn broer en zus in Zandvoort bij tante Harma terwijl papa en mama zo snel als ze konden naar Baarn vertrokken. Daar aangekomen bleek het toch echt zo te zijn. Oma was er niet meer. Ze lag op het luchtbed zoals ze altijd lag te slapen, alleen deze keer voor altijd. Mama, papa, opa en alle andere familie hebben nog even afscheid kunnen nemen van oma zoals ze daar lag. Ik en mijn broers hebben haar niet meer gezien maar dat was ook even het beste. Vreselijk was het om haar nu al te moeten missen. Ik was nog maar zo kort in haar leven en gaf haar zoveel vreugde. Nu was dit al voorbij. Niet lang na de begrafenis hebben papa en mama van pake en beppe een canvas gekregen waar oma heel mooi op staat. Ze is nu een sterretje en ik weet dat ze over me waakt.

Er waren nog zoveel dingen die we samen mee hadden moeten maken, zo veel momenten waarop oma zou zeggen: “Ja, het is een echte opa’s kind”. Ik denk dat ik oma heel erg ga missen.

Om papa en mama de kans te geven even lekker met mij en mijn broer er op uit te gaan ging Viënn lekker even logeren bij Wilma, Rene, Luc en Kyra. Papa en mama gingen samen met ons naar Friesland toe. Even uitwaaien in de Friese buitenlucht want thuis zijn voelde even zo beladen.

Anderhalve week later was het zover. Mijn verjaardag was aangebroken. Een speciale leeftijd want ik word 4 jaar oud. Naar school ging ik al maar met deze leeftijd mag je officieel naar school. Ben natuurlijk al een aantal weken geweest (en wat voor een weken). Beppe heeft me al een paar keer naar school gebracht en weer opgehaald. De hele familie was uitgenodigd voor mijn verjaardag en ook al vonden een heleboel mensen het toch wel een beetje moeilijk, ze kwamen wel allemaal. Mijn 4e verjaardag werd op de camping gevierd en dat vond ik wel fijn. Zo kan ik gelijk lekker met al het speelgoed spelen en flink blijven ravotten.

Heb allemaal hele leuke cadeautjes gekregen, het was een mooie verjaardag.

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links