Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » 03 September 2006 – Rest van het weekend (2 en 3 september)

03 September 2006 – Rest van het weekend (2 en 3 september)

Na een paar uur geslapen te hebben, nou ja wakker gelegen en praten en kijken naar de kleine ging de wekker al weer om 09:45 want pappa moest zijn werk bellen omdat hij papa geworden was en dus recht had op vrije dag. Ook maar gelijk het lijstje met familieleden opgezocht om iedereen op de hoogte te brengen van de geboorte van Kaye. Toen geprobeerd om nog even de ogen te sluiten maar de telefoon stond roodgloeiend en niet lang daarna ging de bel. Opa en oma kwamen even langs om te kijken hoe het nu allemaal ging en ze hadden even een broodje meegenomen voor papa en mama. Voor mama een broodje filet american (eindelijk, eindelijk, eindelijk) want tijdens de zwangerschap mag het niet en voor papa een broodje gezond. Ze zagen er allebei nog erg moe uit. En dat was ook niet verwonderlijk. Die hadden ook maar een paar uurtjes geslapen. Ze hadden ook al gelijk een cadeautje mee van de familie Singeling uit Haarlem. Namelijk een heel mooie super-de-luxe babyfoon. Hier zijn we heel erg blij mee. Oom Micheal was ook mee. In eerste instantie had die zoiets van nee ik hoef dat kleintje niet vast. Het is allemaal zo teer en pril en het doet me niet zoveel. Maar zoals de foto in het familiealbum laat zien valt dat toch wel een beetje tegen. Het was in ieder geval een mooi plaatje. De beschuit met muisjes waren wel aan oom Micheal besteed.
Om een uur of 3 kwam de kraamzorg alweer. En werden de verschillende controles bij moeder en kind weer even uitgevoerd. Ook werden er wat afspraken gemaakt en ruimde ze nog gauw wat dingetjes op. En om half 5 kwam de volgende visite. Namelijk de familie Sikma (pake, beppe, tante Harma en oom Guido). Ze keken allemaal hun ogen uit naar onze trots en ze konden hun handen er eigenlijk ook echt niet vanaf houden. Beppe zat echt te genieten van het kleine dropje op schoot. Hierna was het de beurt aan pake. Die laat alleen zijn gevoelens nooit zo blijken. Tante Harma liet echter wel heel duidelijk merken hoe fantastisch ze zo’n klein dropje vind. Kaye vond het allemaal wel best dat hij van de een naar de ander ging om even op de foto. Heel af en toe gingen zijn oogjes even open (tot de flits kwam). En uiteraard kreeg oom Guido de kleine ook even op schoot. Je ziet bij hem duidelijk de vaderschapskriebels.
Ondertussen bleek oom Germ in de trein te zitten want die moest en zou zijn neefje vandaag zien. En trots dat hij was. Hij kon echt wel de hele tijd met Kaye op schoot zitten. En je zag het aan zijn ogen en gezicht. Een heel trotse oom! Even met zijn alleen chinees gegeten wat weer heel goed smaakte. Papa had er zolang zin in om weer chinees te eten. Het liep alweer tegen half 9 en voor oom Guido en tante Harma was het alweer tijd om huis aan te gaan. Die hadden nog andere verplichtingen. En om 10uur ging de rest van de familie ook weer op huis aan. Oom Germ had wel wat moeite met het afscheid. Hij zat nog lekker met Kaye op schoot en toen pake en beppe zeiden dat het tijd was te vertrekken stond hij op en zei dat hij hem wel mee wilde nemen. Misschien dat dit de reden was waarom alles bleef liggen. Hij was namelijk nadat ze weg waren gegaan zijn jas vergeten en zijn boek en een tasje met drinken en wat te eten. Dus erg handig. Zo blijkt maar weer wat een indruk Kaye op hem heeft gemaakt.

In de tussentijd was oudtante Ans ook nog even langsgekomen met haar dochtertje Stacey. Dit omdat Stacey de hele tijd liep te zeuren dat ze de kleine wilde zien. Ze had zelfs al een mooi cadeautje uitgezocht. Maar die bleven niet zo lang. Later met het gezin komen die wel weer keer terug.

Al met al was het nog een heel hectische dag en dat merkten we pas echt goed toen iedereen weg was en we nog even rustig voor de tv gingen zitten. Kleine was echt druk en wilde niet eten en zo. Ook wilde hij niet op zichzelf liggen maar na een tijdje op papa zijn arm en bij moeder op de borst werd hij toch rustig. Niet al te lang daarna besloten we om het bed in te duiken voor onze eerste nacht met de kleine.

Om 00:30 kwam onze man weer want hij had krampjes. Tot 02:30 zijn we druk bezig geweest met hem. Hierna heeft hij gelukkig doorgeslapen tot 06:45. Toen even een schone luier gegeven en voeding maar dat ging niet helemaal want mijn tepels waren wat te klein. Iedere keer als hij aanzoog hoorde je nog wat lucht ontsnappen. Ook stopte hij steeds na 2 of 3x gezogen te hebben.

Toen ging om 09:20 weer de deurbel want de kraamzorg stond voor de deur, toen even wat gegeten en daarna druk bezig geweest met voedingen want hij had nog bijna niks gedronken en had toch wel honger. Dat was uit zijn gehuil duidelijk op te maken. Jammer genoeg ging het niet dus moest papa even tepelhoedjes halen. Gelukkig was het koopzondag anders hadden we toch een probleem gehad omdat we geen andere voeding in huis hadden. Nadat papa weg was is mamma maar even snel gaan douchen dat was wel weer lekker! Papa was ondertussen alweer teruggekomen van de stad en het tepelhoedje werd gelijk uitgekookt door de kraamhulp. Toen was het tijd voor de grote test. Met tepelhoedje geprobeerd om te voeden en gelukkig werkte dat al stukken beter.

Na het voeden kwam de verloskundige nog even langs om te kijken of alles nog goed ging. Daarna kwamen opa en oma nog even langs om de schone was te brengen (beddengoed van de bevalling en hydrofiele luiers, je gebruikt echt veel van die krengen). En zijn we nog even met oma, papa en mama naar prenatal geweest. Want er was uitverkoop in kleren en mamma had nog wat nodig voor 8 september. Dus misschien konden we wat vinden. Gelukkig waren snel klaar met een leuk setje.Daarna is het een lekker rustige avond geworden voor papa en mama. Lekker luieren en bijkomen. Geen visite niks en zelfs bijna geen telefoon. Echt heerlijk, hadden we wel even nodig! Om 00:10 zijn we naar bed gegaan na de voeding en schone luier. Het luiers verschonen moest allemaal even wennen maar als je er een paar gedaan hebt valt het allemaal wel mee.

 

 

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links