Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » Blog Archive » 17 Mei 2008 – Kernie’s Familiepark

17 Mei 2008 – Kernie’s Familiepark

Pake en beppe hadden kaartjes gewonnen via de postcodeloterij voor Kalkar. Entreebewijzen voor 4 personen en dan onbeperkt friet, fris en patat. Aangezien de benzine toch niet betaald hoeft te worden gingen we met de auto van papa. Gezellig met zijn allen.We gingen niet al te vroeg weg want het park was lang open en meestal heb je het na een paar uur toch wel gezien. Ook zitten we met jou. Jij bent toch altijd wel een beetje moe en als je dan vroeg van bed moet en in de middag niet kan slapen worden het lange zware dagen voor iedereen. Dus eerst lekker uitgeslapen en toen in alle rust die kant op gereden.

Dat de rust uiteindelijk wel even wat langer duurde omdat we in een file door wegwerkzaamheden kwamen te staan. Nadat we daar eindelijk langs waren, waren we ook zomaar bij het park aangekomen. Een parkeerplekje zoeken was niet echt moeilijk. Het was er niet echt druk en je hoefde ook niet bang te zijn voor de taal want er stonden eigenlijk alleen maar Nederlanders op de parkeerplaats.

Ook viel toen gelijk op dat het eten en drinken gratis eigenlijk standaard is. Dus het enige dat we nu echt niet hoefden te betalen was de entree. Uiteraard zat het weer nu ook weer is niet helemaal mee. Het was de hele tijd best wel dreigend en niet al te warm. Hier hadden jij en mama gelijk bij binnenkomst al een beetje last van.

Omdat we niet echt goed ontbeten hadden omdat we naar een gratis-eetfestijn-park gingen … gingen we eerst maar even een patatje halen. En wat drinken natuurlijk. We waren niet de enige die er zo over hadden gedacht want het was nogal druk. Het idee is wel heel leuk en ook wel handig, zij bakken en je kan zelf een bakje pakken en je patat er in scheppen. Puur zelfbediening dus. Gelukkig laten ze de frietjes ook wel lang genoeg liggen om lekker te zijn. Daar ben je toch vaak wel bang voor als het je gratis word aangeboden. Je hebt grote kans dat het nog zo weeïg als wat is.

Daarna werd het tijd voor wat drinken en om het park te gaan bekijken. Origineel was het de bedoeling om hier een kerncentrale neer te zetten en dus is het park ook gebouwd om een grote koeltoren heen. De centrale heeft nooit echt gewerkt maar het is wel heel indrukwekkend om te zien hoe groot die gebouwen allemaal wel niet zijn.

Tenminste dat vond papa want mama en de rest hadden daar niet zoveel oog voor. Die wilden wat doen en dan vooral voor jou. Erg apart is het feit dat je niet overal zo in kan… maar dat je op sommige punten even moet kijken wanneer die attraktie gaat draaien. Het personeel wisselt de hele tijd van plek. Eerst dachten we dat het alleen voor nu was omdat het niet echt druk is. Maar hoe lang we rondliepen en rondkeken lijkt het er toch op dat het altijd zo gaat.

Op zich is het best een leuk park maar voor jou kun je er niet zo heel veel. Je bent eigenlijk alleen in de draaimolen geweest en daarna nog in een paar verschillende vliegtuigjes (die atractie die je ook op de kermis altijd hebt). Een vliegtuigje die de hele tijd rondjes draait en als je op het knopje drukt op het dashboard gaat ie omhoog. Als je hem weer los laat gaat ie weer naar beneden. Nou dit was toch wel een beetje al te eng voor meneer. Zolang het gewoon in 1 lijn ging viel het wel mee maar er moest niet teveel worden bewogen.

Papa en opa gingen toen maar eens eventjes in de wildwaterbaan. Jassen uit… en hoppatee. De achtbaan was dicht dus dan moet je wat he. Opa ging voorin zitten en papa zat erachter. Na de eerst hobbel was het al raak, opa was al helemaal nat in zijn gezicht en zijn shirt ook. Met papa viel het toen nog wel mee.

Daarna gingen we op naar de grote finale. De 2e hobbel was wel een stuk hoger. En daarna kwam je in een grote bak water terecht. Nou dat heeft opa geweten. Hij probeerde nog weg te duiken maar hij kwam er als een verzopen kat uit. En papa, die kon alleen maar lachen. Die was ook wel nat maar lang zo erg niet.

En afgelopen was de attractie alweer. Daarna gingen we naar de Bob de Bouwer- theathershow. Dat was wel even grappig, de kinderen vermaakten zich daar wel mee. Jij bent er alleen nog even wat te klein voor om het allemaal goed mee te krijgen.

Het hele park hadden we toen bijna gezien. Behalve een attractie op het dak van een gebouw. Een halve cirkel waar dan een hele cirkel op heen en weer glijd en ronddraait. Papa moest eerst maar even testen hoe dat was en of je er last van de rug van kreeg. Nou met een goede houding niet.

Dus uiteindelijk ging opa toch ook maar een keertje. Ook ging papa heel stout een jongetje pesten. Dat jongetje zat met zijn broertje in de iets subtielere versie van zijn grote broer. Dus deze ging minder snel en hoog. Op een gegeven moment deed papa net alsof hij moest overgeven en hij had de cappucon van dat jongetje gepakt. Nou dat jongetje wist niet meer waar die het zoeken moest. Af en toe word je nu eenmaal te melig van sommige attracties. Voor jou was er toen nog de treintjes (is ook foto van) en de draaimolen. Mama en oma hadden het toen wel koud maar papa wilde nog even 1 ding doen. En uiteraard moest opa dan wel weer ff mee.

Dus na enige aandringen gingen papa en opa als grande-finale nog een keer in de wildwaterbaan. Want jah, in de auto drogen we wel weer op hahaha. Nu zat papa voor en opa er achter. Opa dacht slim te zijn door te duiken enzovoorts. Maar hij werd bijna nog natter dan eerst. Dat was wel erg lachen. Al met al best een leuke dag gehad maar het was niet echt lekker weer. Hopelijk is het volgende week met de Efteling beter.

No Responses to “17 Mei 2008 – Kernie’s Familiepark”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links