Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » Blog Archive » 05 Augustus 2006 – Skutsjesile

05 Augustus 2006 – Skutsjesile

Na een hele zware nacht met weinig goede uurtjes slaap en heel wat drank achter de kiezen na het opstaan eerst maar even onder de douche gestapt. Even rustig bij komen van het nachtleven.

Dan merk je toch wel dat je het niet zo vaak meer doet. Mama merkte het ook wel met haar buikje. Drukte toch wel flink op de benen en de rug zo een hele avond lopen. Het vervelende is altijd dat je het op het moment zelf niet zo goed merkt maar na de tijd is de pijn des te heviger.

Na even lekker gedouched te hebben was het tijd voor koffie met ORANJEKOEK! De echte friese lekkernij. Op google en zelfs op wikipedia kun je hier van alles over terugvinden.

Het smaakte in ieder geval goed! Hierna de plannen voor de komende dag maar eens besproken. Mama wilde wel graag even naar de stad en naar de bakker om nog zo’n koek te halen voor thuis en dan ook een lekker suikerbroodje. Dus zo gezegd zo gedaan. Het was wel ff kijken aan hoeveel stukjes we ongeveer genoeg hadden.

Verder stond nog een zeilwedstrijd van de SKS op het programma in Stavoren waar pake en beppe toch wel graag even heen wilden. En daarom werd dus ook aan ons gevraagd of we mee wilden gaan. Mama had geen idee waar het over ging maar uiteindelijk stemde ze toch maar in. Op het einde van de middag had ze hier toch wat spijt van omdat ze het allemaal denk ik iets anders had verwacht. Papa daarentegen had het wel naar zijn zin en zat te genieten van de bootjes en van de zon. Het waaide wel een beetje hard maar was wel prettig.

Een speciale stoel voor mama meegenomen zodat ze niet in het gras hoefde te zitten met haar zwangere lijf (beetje slecht voor de rug enzo). Was wel een beetje zonde dat ze nu een beetje achteraf moest zitten.

Skutsje van Snits

Uiteindelijk na een mooie en spannende wedstrijd zat het er weer op. Sneek werd teleurstellend 8e… en er waren heel wat protesten. Ook enige aanvaringen waar diverse mensen verwondingen bij hadden opgelopen. Ja het is een harde sport.

Bij thuiskomst was het toch weer tijd geworden voor papa en mama om huiswaarts te keren. Dit moest natuurlijk weer met een boogje omdat er ook nog even iets afgegeven moest worden op de camping. Dus in de auto gestapt en daar gingen we dan weer richting camping. Voor we weg gingen al even gekeken hoe het met de route precies kwam en het bleek dat je op de weg naar Lelystad op gegeven moment een afslag tegenkomt. Mama zat er wel wat over in toen we naar haar idee toch al een heel eind die kant op waren gereden en maar geen afslag Zeewolde hadden gezien.

Gelukkig kwamen we niet al te lange tijd hierna toch de afslag tegen. Dus mama was weer helemaal gerustgesteld. Papa was nu wat minder blij… want het is echt een rotweg naar Zeewolde toe. Allemaal stoplichten en rotondes… dan ook nog van die trage automobilisten voor je neus. Erg vervelend.

Na een tijdje kwamen we uiteindelijk toch aan op de camping en de oranjekoek werd met veel gejuich ontvangen. Nou jah zo’n feest was het ook weer niet. De deksel werd opgetild en er werd in de doos gekeken waarna iemand zei: ‘Jah dat gaat er wel in’. Waarom zo kritisch omdat je iets mee neemt uit Friesland?

Nog een tijdje blijven plakken en toen weer in de auto en verder naar huis gereden waar we niet al te laat op bed gingen. Weer ff lekker bij tanken is iets waar mama wel naar uit keek!

No Responses to “05 Augustus 2006 – Skutsjesile”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links