Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » Blog Archive » 25 Juli 2008 – In de nieuwe boot van opa met zwemvest

25 Juli 2008 – In de nieuwe boot van opa met zwemvest

Opa heeft een nieuw speeltje gekocht. In eerste instantie was iedereen een klein beetje voorzichtig of het allemaal echt wel een succes zou worden. Iedereen was een beetje bang dat het een kat in de zak zou worden. Nu het dan toch zover is dat we hem gaan gebruiken en hem echt gezien hebben lijkt het toch allemaal wel mee te vallen. De boot die opa gekocht heeft met trailer lijkt toch prima te functioneren. Een motor had opa natuurlijk al want hij gebruikte in eerste instantie nog de rubberboot. Hij had alleen geen zin meer om iedere keer een half uur te staan pompen.Nu komt er alleen nog een nieuw probleem om de hoek kijken. Papa heeft achter zijn auto geen trekhaak en opa ook niet meer. Dus hoe krijgen ze die boot dan überhaupt het water in? Papa en opa zijn niet voor 1 gat te vangen. Opa ging in de kofferbak zitten en papa achter het stuur. Daarna pakte opa de trailer en al zittend in de achterbak met de trailer goed vast reden we richting de helling. Niet een heel eind maar toch.

Terwijl papa en opa bezig waren de boot te water te laten komt er eventjes een gigantisch dikke speedboot aanvaren. Nou daar bleef iedereen toch even bij staan kijken. Die 175pk motor. Ze waren hem even vergeten omhoog te doen, stom natuurlijk, maar gelukkig hadden ze wel even een knopje waarmee hij electrisch in de juiste stand werd gelift. Daarna kwam de man aanrijden met de auto en de trailer. Het duurde heel even want de man moest eerst even het dakje open doen van zijn dikke cabrio. Daarna werd de boot bevestigd aan de lier… en werd op de knop gedrukt. Bzzzzzz.. daar ging de boot de trailer op.

Ja dan sta je even met je mond open te kijken van verbazing als je zelf niet eens een trekhaak hebt en allang blij bent dat je een bootje hebt. Maar ja, dat mocht onze pret niet drukken. Het werd nu toch echt de hoogste tijd voor de eerste vaart.

Voor jou hadden we de dag ervoor een zwemvest gekocht zodat je eventueel mee kon. Het zwemvest aan doen was een hele uitdaging en je laten wennen aan het zwemvest was helemaal even lastig. Zolang je kon lopen vond je het niet zo heel erg, eigenlijk alleen maar irritant. Toen je echt in wat dieper water kwam en je dus ook de grond niet meer voelde onder je voetjes werd het allemaal een beetje minder. Je begon een beetje in paniek te raken.

Hoe papa ook probeerde om ervoor te zorgen dat je gewoon rustig bleef, het lukte niet helemaal. Dus je kwam helemaal overstuur weer aan de kant en daar stond mama om je op te vangen. Hoe zou het dus vandaag verlopen.

In eerste instantie keek je heel erg angstig en vreemd naar dat gekke ding in het water. In eerste instantie ook maar even een heel klein stukje gevaren. Want je weet nooit hoe je reageert. Het leek er alleen op dat je het eigenlijk wel heel erg leuk vond. Je hield je af en toe wel heel erg krampachtig vast maar ondertussen ging je ook wel glimlachen. Als een echte zeeman stond je voorin de boot tussen de benen van papa terwijl opa de motor bediende.

Het zwemvest vond je alleen wel erg vervelend. Daar had je eigenlijk in eerste instantie toch echt alleen maar hinder van. Dat duurde gelukkig niet lang. Je begon er al helemaal aan gewend te raken, ook al had je het nog niet in het water geprobeerd. Zolang je lacht en blij bent moeten we het maar zo houden denk ik.

Dat je het helemaal geweldig vond bleek na de tijd wel. Toen hoorde je naast het woord auto ook de hele tijd het woord boot. Al met al was het een heerlijk tochtje en hebben we ons heerlijk vermaakt zo op het water. Mama had niet zo’n behoefte om mee te gaan, misschien een ander keertje.

No Responses to “25 Juli 2008 – In de nieuwe boot van opa met zwemvest”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links