Get the Easy Comments widget and many other great free widgets at Widgetbox! Kaye » Blog Archive » 17 Augustus 2006 – Druk druk druk druk druk druk

17 Augustus 2006 – Druk druk druk druk druk druk

Wat is het probleem van zwangere vrouwen op een gegeven moment in de zwangerschap (meestal een beetje op het einde): nestdrang en schoonmaakwoede. Op zich is dat allemaal geen enkel probleem maar het vervelende voor een papa is dat je als mama met een mega toeter over straat loopt je het toch wel vervelend vind om haar alles te laten doen.Dus als mama dan de stofzuiger voor de derde keer die dag ter hand neemt omdat ze nog een stukje ziet voel je je dan toch weer geroepen om ook maar eens wat te gaan zoeken om in orde te maken.

Na enige omzwervingen door het huis (we hadden toen alle kamers gehad behalve de babykamer) kwamen we dus in de babykamer terecht. De kast stond er al maar verder was het er erg leeg. Mama nam plaats in haar schommelstoel en je zag hoe het allemaal begon te kriebelen.

Papa had het idee dat we maar beter gauw naar beneden konden gaan en tv kijken of een leuke film. Maar hij was te laat.

De vlam was al in de pan en niet al te lang daarna had papa ook het idee overgenomen om toch wat leuks te gaan maken van de kamer voor de kleine. Alleen jah waar vind je leuke dingen voor een babykamer. En zoiezo, wat hadden we nog allemaal nodig.

De babykleertjes kom je dan natuurlijk ook tegen op je lijstje. Die moeten allemaal netjes gewassen worden zodat alles heerlijk ruikt voor de kleine die het dan in 2 seconden weer vies maakt waarschijnlijk maar dan ben je op zo’n moment niet mee bezig. Omdat onze wasmachine niet helemaal goed functioneerd even gauw bij opa langsgereden en alles in de machine gestopt. Dus babykleertjes wassen -> check! Volgende onderdeel van het lijstje.

Een leuke lamp… naast de wandlamp die we van pake en beppe hadden gekregen. Dat was wel iets wat we wilden hebben. In ‘Hart in Aktie’ hadden we een hele leuke gezien en vooral papa was hier erg van gecharmeerd. Een snoezellamp. Meestal gebruiken ze hem voor gehandicapte kinderen zodat ze wat meer contact met de buitenwereld maken maar bewegende kleurtjes enzo lijkt ons goed voor ieder kind. Het enige probleem was dus waar je zo’n lamp kan vinden.

Waar ga je dan natuurlijk als eerste zoeken. Inderdaad bij een lampenzaak. Maar behalve een hele stapel lelijke designlampen en hele simpele babylampen kon je hier niets vinden. Dus op naar de volgende winkel.

Op een gegeven moment kom je dan dus uit bij de Ikea.. want ja daar hebben ze alles. Dus wij richting de woningboulevard. Na even gezocht te hebben de auto geparkeerd bij de Kwantum. En als je daar dan toch staat toch maar even kijken. Er was wel een lamp maar echt niet leuk genoeg en goed genoeg voor ons dropje. Dus op naar de volgende winkel.

Naast de Kwantum zit ook een lampenwinkel en mama wilde daar eigenlijk niet heen maar na enige aandringen van papa gingen we toch even kijken. Het is niet zo dat mama niet wilde kijken maar ze wilde niet teveel meters voor niets af leggen. Omdat ze dacht dat het een hele dure winkel was waar ook niets van onze smaak te vinden zou zijn. Dit bleek dus wel mee te vallen, ze hadden echt een hele mooie lamp. Precies zoals we hadden bedacht. Enige nadeel was het prijskaartje. Tachtig euro is toch een hoop geld. Dus op naar de volgende winkel of ze daar soms iets leuks hadden.

Zodoende kwamen dus uit bij de Ikea. Ons geluk daar maar eens beproeven. Even op de plattegrond gekeken waar we precies heen moesten. We dachten de baby afdeling. Maar hier konden we niet echt iets vinden naar onze smaak. Wel vonden we er een commode. En dat is op zich toch wel erg handig. Niet een heel groot kastje maar gewoon een leuke simpele commode. Op zich hadden we er al 1 toegezegd gekregen van oudtante Wilma en Rene (pfff wat klinkt dat oud). Alleen paste die niet in de auto. Omdat we ook druk bezig zijn met woningen leek het ons niet verstandig om er nu met een karretje op uit te trekken en allemaal grote dingen ophalen die we dan over niet al te lange tijd weer mee moeten zeulen.

Commode -> check… volgende op de lijst. Een lamp! Waar vind je nu een lamp bij de Ikea. Uiteraard bij verlichting zou je dan zeggen. Dus wij naar de juiste afdeling en zoeken en snuffelen. Maar al wat we zagen geen babylamp. Eventjes navraag gedaan bij een medewerkster en die verwees ons terug naar de babyafdeling. We verklaarden haar al bijna voor gek maar het bleek inderdaad dat we het gedeelte met verlichting hadden gemist. Echt een snoezellamp was er niet te vinden maar een mooi wolkje op het plafond is toch ook erg rustgevend.

Zodoende: wolkjeslamp -> check! Op naar huis! Daar alles netjes in elkaar gezet en wat andere dingetjes die we al eerder hadden gekocht of gekregen een plekje gegeven om er een mooi en knus geheel van te maken. Mama was ondertussen druk bezig met de babykleertjes strijken en weer netjes in de kast zetten.

Kleintje nu is het jou beurt :).

No Responses to “17 Augustus 2006 – Druk druk druk druk druk druk”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Welkom!
Heel erg welkom op mijn site.

Je kan hier van alles lezen over mijn leven.

Als het goed is doen mijn papa en mama soms ook wel wat nieuwe foto's plaatsen of berichtjes.
Recente reacties
Zoek op deze website
Links